🥇 Ertelemeli Kredi Veren Bankalar 2021 [⭐️TIKLA ÖĞREN]

Ertelemeli kredi veren bankalar, kredi taksit ödemelerini kredi başvurusundan üç ay sonra talep ederler. Bu işlem ile kredi onayı alındıktan sonra, kredi limiti bankadan teslim alınıp, 3 ay sonra aylık ödemelere başlanır. Özellikle, iş ile ilgili yatırım yapacak olan kişiler, bu kredi çeşitlerini tercih etmektedir. Krediyi kullanıp, yatırım yapan kişiler, elde ettikleri kazanç ile üç ay sonra kredi ödemelerini yapmaya başlarlar.

Ertelemeli kredilerden yararlanabilmek için aylık gelire sahip olunmalıdır. Ertelemeli kredi özelliği konut kredilerinde ve ihtiyaç kredilerinde kullanılır.

Aynı zamanda, her banka ertelemeli kredi olanağı sunmamaktadır. Ertelemeli kredi sunan bankaları, bankaların kredilerine yönelik özellikleri, kredilere nasıl başvuru yapılacağını ve başvuru evrakları hakkında bilgileri, alt başlıklardan öğrenebilirsiniz.

ertelemeli kredi veren bankalar

Ertelemeli Kredi Veren Bankaların Şartları

Ertelemeli kredi kullandıran bankaların koşulları, kredi notu, aylık gelir düzeyi, yaş sınırı gibi konular hakkında detayları içermektedir. Ertelemeli kredilerden yararlanmak ve başvuru sağlamak için yerine getirilmesi gereken şartlar şu şekilde sıralanır:

  • Ertelemeli kredilere başvuracak kişi aylık gelire sahip olmalıdır.
  • Ertelemeli kredilere başvuracak kişi, 18 yaşının üstünde olmalıdır.
  • Kişi, düşük kredi notuna sahip olmamalıdır.

Düşük kredi notuna sahip olan kişiler bankaların hem normal kredilerinden hem de ertelemeli ödeme özelliğine sahip olan kredilerinden yararlanamazlar. Bankacılık ürünlerine yönelik yüklü miktarda borç bakiyesi bulunan kişilerin kredi notları düşüktür. Kredi notu 1500’ün altında olan kişiler bankalardan ertelemeli kredi kullanamazlar.

Ertelemeli Konut Kredisi

Ertelemeli ev kredisi kullanımı sayesinde kredi borcu ödemeleri 3 ay sonra yapılır. Bankalara yapılan başvuru sonucu kredi onayı alan kişiler, kullandıkları kredi tutarını teslim aldıktan üç ay sonra kredi borcunu ödemeye başlarlar. 2019 yılı için ertelemeli konut kredisi kullandıran tek bir banka bulunur. Bu banka Halk Bank olarak belirlenir. Halk Bank’ın ertelemeli konut kredisi hakkında bilgiler şu şekilde sıralanır:

  • Halk Bank, kullandırdığı konut kredileri üzerinden, ertelemeli ödeme olanağı sunar.
  • Bu banka, kredinin çekildiği anda taksit ödemelerini yapma olanağı olmayan kişilere, 3 ay sonra ödemeye başlamak şartı ile kredi kullandırır.

Ertelemeli Kredi Veren Bankalar

Ödeme ertelemeli ihtiyaç kredisi kullanımı ile kredi taksitlerinin ödeme başlangıcı üç ay sonraya aktarılır. Önce, ertelemeli kredi kullanılır ve banka şubesinden teslim alınır. Kredinin ödeme planında yer alan aylık tutarları ise üç ay sonra ödenir. Ertelemeli ihtiyaç kredisi veren bankalar şu şekilde sıralanır:

  • Vakıf Bankası
  • Halk Bankası
  • ING Bank
  • QNB Finansbank
  • Akbank
  • Yapı Kredi
  • Alternatif Bank

Bu bankalar ihtiyaç kredileri için erteleme koşulları sağlayıp, kredi taksitlerini üç ay sonra talep ederler. Ertelemeli ihtiyaç kredilerinden yararlanabilmek için aylık gelire sahip olunması gerekir.

halkbank-kredisi

Halk Bank Ertelemeli Kredi

Halk Bankası’nın ertelemeli kredisi kullanılarak ihtiyaç kredisine ve konut kredisine yönelik başvuru talepleri gerçekleştirilir. Halk Bank’ın kullandırdığı ertelemeli kredi çeşitleri ve olanakları hakkında bilgiler şu şekilde sıralanır:

  • Halk Bank, ertelemeli konut kredisi kullandırır. Ertelemeli konut kredisi üzerinden 120 ay vade olanağı sunar ve ödemeleri üç ay sonra almak üzere kredi kullandırır. Krediler üzerinden uyguladığı faiz oranı ise % 0.88 ila % 1,14 arasında değişir.
  • Bu olanaklar ile kullandırdığı ertelemeli konut kredisi toplam tutarı ise kredi çekilecek evin ekspertiz tarafından belirlenen değeri üzerinden hesaplanır.
  • Halkbank üç ay sonra ödemeli ihtiyaç kredisi kullandırır. Ertelemeli ihtiyaç kredilerinde 60 aya kadar vade olanağı sunar ve % 1,35 oranında faiz uygular.
  • Halk Bank ertelemeli ihtiyaç kredisinin toplam limiti ise kişinin aylık kazancına göre belirlenir. Kişinin aylık gelirinin yarısını geçmeyecek şekilde hazırlanan taksitler üzerinden kredi kullandırılır.

Halk Bank bu özelliklere sahip kredi kullanımlarında, kredi taksit ödemelerini üç ay sonra talep eder. Bu işlem sayesinde, kişinin taksitleri ödeyebilme olanağı arttırılır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  🥇 Yasal Takipte Olana Kredi Veren Bankalar [⭐️ GÜNCEL LİSTE]

ING Bank Ertelemeli Kredi

ING Bank’ın ertelemeli kredisi kullanılarak ihtiyaç kredisi çeşidine yönelik gereksinimler karşılanır. Kredi borçlarını hemen ödeme olanağına sahip olmayan kişiler, ING Bank ertelemeli kredi koşullarından yararlanırlar. ING Bank’ın sunduğu ertelemeli kredi çeşidi ve bu kredi çeşidi hakkında bilgiler şu şekilde sıralanır:

  • ING Bank ertelemeli ihtiyaç kredisi kullandırır.
  • Bankanın ertelemeli kredisinin üst limiti, kişinin sahip olduğu gelir durumuna bağlı olarak, şubelerden başvuru yapılırken belirlenir. Kişinin aylık gelirinin yarısını geçmeyecek taksit ödemesine sahip olan tutarlar üzerinden kredi kullandırılır.
  • ING Bank ertelemeli ihtiyaç kredisi ile 40 ay vade süresi üzerinden kredi kullanılabilir. Kredi üzerinde uygulanan faiz oranı % 1,19 olarak belirlenmiştir.

ING Bank ertelemeli ihtiyaç kredisinin ödemeleri üç ay sonra talep edilir.

Vakıf Bank Ertelemeli Kredi

Vakıf Bank’ın ertelemeli kredisi kullanılarak ihtiyaç kredilerine yönelik gereksinimler karşılanır. Vakıf Bank ertelemeli ihtiyaç kredisi özellikleri şu şekilde sıralanır:

  • Vakıf Bank ertelemeli ihtiyaç kredisi vadesi en fazla 36 ay olarak belirlenir.
  • Vakıf Bank ertelemeli ihtiyaç kredisi ödemeleri, kredi kullanıldıktan üç ay sonra yapılmaya başlanır.
  • Vakıf Bank ertelemeli ihtiyaç kredisi limiti, banka şubesinden başvuru yapılırken belirlenir. Kredi limiti, kişinin aylık kazancının yarısını geçmeyecek şekilde ayarlanan aylık taksit ödemeleri üzerinden hesaplanır.

Vakıf Bank ertelemeli ihtiyaç kredisi kullanılarak, kredi limiti şubeden teslim alındıktan üç ay sonra, aylık ödemeler yapılmaya başlanır.

Ertelemeli Kredi Veren Bankalar için Evraklar

Ertelemeli kredi alınan bankaların belgeleri, ertelemeli kredi başvuruları yapılırken talep edilir. Ertelemeli kredi kullandıran ING Bank, Halk Bank ve Vakıf Bank, ertelemeli kredi başvuruları için aynı evrakları talep ederler. Bankaların başvuru için talep ettiği evraklar şu şekilde sıralanır:

  • Kişiye ait nüfus cüzdanı
  • Kişiye ait gelir belgesi veya maaş bordrosu
  • Kişiye ait son üç ay içerisinde gönderilmiş her hangi bir fatura

Ertelemeli ihtiyaç kredisinden yararlanmak için bu evraklar ile ING Bank, Halk Bank, Vakıf Bank şubelerinden seçilen her hangi birine başvurulmalıdır. Ertelemeli konut kredisinden yararlanmak için ise bu evraklar ile Halk Bank şubelerine başvurulmalıdır.

ertelemeli-kredi-evrak

Ertelemeli Kredi Veren Bankalar ve Başvuru

Ertelemeli kredi kullandıran bankalara müracaat için başvuru evrakları tam ve eskizsiz şekilde temin edilmelidir. Başvuru için izlenecek adımlar şu şekilde sıralanır:

  • ING Bank, Halk Bank veya Vakıf Bank şubelerinden kişiye en yakın olanına gidilir. Ertelemeli konut kredisi kullanacaklar ise Halk Bank’ın en yakın şubesine giderler.
  • Gidilen şubenin müşteri temsilcilerine ertelemeli kredi kullanılmak istendiği belirtilir.
  • Nüfus cüzdanı, aylık gelir belgesi ve isme kayıtlı fatura, müşteri temsilcisine iletilir.
  • Kullanılmak istenilen kredi limiti tutarı müşteri temsilcisine iletilir.
  • Müşteri temsilcisi aylık gelir miktarı üzerinden uygun kredi limitini hesaplar. Eğer talep edilen limit kullanılmaya uygun ise bu tutar üzerinden kredi açılışı yapılır.
  • Müşteri temsilcisi ile ‘’ertelemeli kredi başvuru formu’’ doldurulur ve imzalanır.

Bu adımların tamamlanması ile ertelemeli kredi başvurusu kayda alınır. Kredi başvuru sonucu aynı şubeden takip edilir. Olumlu sonuç alanlar, kredi toplam değerini banka kanalınca teslim alırlar. Ertelemeli kredi çeşitleri kullanımı sayesinde, kredi ödemeleri üç ay sonra yapılmaya başlanır. Özellikle, yatırım yapmak isteyen kişiler ertelemeli ihtiyaç kredilerinden yararlanarak, önce yatırımlarını gerçekleştirilip, daha sonra aylık taksitlerin ödemesini yapabilirler.

Bireysel Kredi

Yorum yapın