🥇 9 Soruda KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır? [⭐️HEMEN ÖĞREN]

Kredibireysel.com olarak finans alanında çeşitli içeriklerimize ziyaretçilerimize bilgi vermek öncelikli amacımız.

Bu yazımızda sizlerle KOSGEB ile ilgili kişilerin merak ettiklerini 9 soruda kısa ve öz şekilde açıklayacağız.

1- Kosgeb’e nasıl başvurulur?

Kosgeb’in web sitesinden veri tabanına üye olunmak zorundadır.

2- Kosgeb eğitimleri ne zaman başlayacak?

Kosgeb’e başvuru yapanlar, Kosgeb tarafından ayarlanacak kurs yerlerinin ve zamanının belli olmasından sonra başvuranları arayarak kurs tarihi ve yeri hakkında bilgi verilecektir.

3- Kurs ne kadar sürecek ve hangi konularda eğitim verilecektir?

Kurs saati 32 saat olup kurs boyunca Kosgeb’in çalışma faaliyetleri, hangi iş sektörlerine destek verdiği, hazırlanacak iş projelerinin nasıl olacağı, nelere dikkat edilmesi gerektiği, hibe kredilerini nasıl alınacağını ve nasıl kullanılacağı, hibe kredisi iş projesi dışında kullananların maruz kalacağı yaptırımlar hakkında bilgi verilmektedir. Kurs sonrası kursiyerlere Girişimcilik Belgesi verilecektir.

4- İş Projesi Nasıl Hazırlanır?

İş projesi hibe destek kredisinin alınıp alınmayacağına karar verilen projedir. Bu yüzden iş projesi hazırlanırken hangi işin yapılacağı, niçin bu işin yapılmasına karar verildiği, iş yerinde kullanılacak malzemeler, işletmeni gelecekte ki planları gibi detaylı bir plan ve proje hazırlanması gerekir. İş projesi hazırlanırken Kosgeb’in destek vermediği iş kolları için proje hazırlanamaz. Hazırlansa bile kurul da elenecektir.

5- İş Projesini kimler ve nasıl değerlendirecektir?

Girişimci tarafından hazırlanan iş projeleri Kosgeb uzmanları tarafından tek tek ve ayrıntılı bir şekilde incelenecektir. Kosgeb, hibe destek kredileri verilmesi için gerekli şartlara sahip, kurumun kriterlerine uygun, gerçekçi projeler onaylanacaktır. Diğer bir seçenek ise projenin düzeltilmesi için girişimciye ek süre verilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Banka Kredisi Devredilir Mi? Bilinmesi Gerekenler

6-İş Projesi onaylanan girişimciler ne yapacak?

İş projesi onaylandığında maalesef Kosgeb hemen parayı vermemektedir. Girişimci, iş projesine uygun şekilde iş yerini açacak, malzemeleri alıp faaliyete geçmeye hazır olacaktır. İşletme açabilmek için vergi daireleri, belediye, esnaf odaları veya ticaret odalarından alınması zorunlu belgeler de alınmış olması gerekir. Tüm bu işlerden sonra tekrar Kosgeb’e başvurulacaktır.

7- Hibe kredisi ne kadar verilecek?

Hibe kredisi şu an için en fazla 30.000 TL verilmektedir. Ancak hibe kredileri yapılan harcamaları gösteren fatura bedeli kadar ödeme yapılacaktır. 30.000 TL’yi geçen harcamalarda üst sınırın üstünde ki tutarlar Koskeb tarafından karşılanmayacaktır.

8-Hibe Kredisinden sonra KOSGEB ile işim bitiyor mu?

Hayır, yine bitmeyecek. Çünkü Kosgeb, hibe kredisinden sonra açılan işletmenin iş projesine uygun devam edip etmediğini yılda en az bir kez yapacağı kontrollerde inceleyecektir. Eğer ki iş projesinde belirtilen proje dışında başka iş faaliyeti yapılıyorsa verilen hibe parası geri istenecektir.

9- Hibe kredisinden sonra başka devlet desteği alınabilir mi?

İşletme, iş sahasını genişletmek istiyorsa Kosgeb’e yeni bir proje daha sunması gerekir. İşletmenin büyümek istemesinin nedeni, hangi sektörlere açılacağı, yapılacak yatırımlar gibi geniş iş projesini sunmak zorundadır. Kabul edilen proje sonrası 100.000 TL’lik faizsiz kredi verilmektedir.

Bireysel Kredi

Yorum yapın