KOBİ ve Esnaflar İçin Kredi Seçenekleri Nelerdir? [⭐️TÜM DETAYLAR]

Küçük ve orta büyüklükteki işletmeler olarak tanımlanan KOBİ’ler; yıllık 250 kişiden daha az işçiye sahip olunan, yıllık bilançosunun ise 250 milyon TL’yi aşmadığı işletmelerdir. Neredeyse her bankanın KOBİ’ler için hazırlamış olduğu krediler bulunmaktadır.

Bu krediler arasında; “nakit krediler, gayri nakdi krediler, proje ve yatırım kredileri, dış ticaret kredileri, çek-senet karşılığı krediler, iskonto kredileri, rotatif krediler, ticari taksitli krediler, yabancı para krediler ve tarım kredileri bulunmaktadır. Her bankanın vermiş olduğu KOBİ ve esnaf kredi türleri farklılık göstermektedir.

KOBİ Kredisi Nedir?

Kobi kredisi, esnaflara verilen kolay ödeme koşullarıyla sağlanan bir esnaf kredisidir. Esnaflara bankalar tarafından verilen kobi kredisi kolay ödeme şartlarına sahiptir. Yalnızca kobilere özel verilen bir kredi türüdür.

kobi-kredisi

Verilen kredinin tamamını işletme finansmanı olarak kullanmanın mecburi olduğu KOBİ kredisi, mal alımı, iş yeri yenilemeleri, demirbaş satın alımları, lojistik hizmet kurma, büyüme, genişleme ve ihalelere dâhil olma gibi durumlar için verilmektedir. Kendi içinde; “nakdi krediler” ve “gayri nakdi krediler” olarak ikiye ayrılır. Nakdi krediler, kısa vadeli olan sıcak para ihtiyaçlarında nakit olarak verilebilen bir kredidir. Gayri nakdi krediler ise teminat mektupları şeklindedir. Genellikle döviz olarak mal alımlarında, ihaleye katılma durumlarında ve bayilik başvurularında bu kredi türü daha çok tercih edilir.

Başvurusu Nasıl Olmalıdır?

  • KOBİ kredilerine başvurmak isteyen müşterilerin öncelikle hangi amaçla bu kredi türünü seçtiği, bankada ki kredi uzmanına anlatılır ve karşılıklı olarak uygun olan KOBİ kredisine karar verilir.
  • Daha sonra geri ödemelerden ve müşterinin bilmesi gerektiği her türlü bilgilerden müşteriye bahsedilir.
  • Değerlendirme aşamasında, bankaların müşterilerden talep ettiği bazı belgeler vardır. Bu belgelerin temin edilmesi önemlidir.
  • Bankanın kredi için onay vermesi durumunda kredi tutarı ve bu tutarın geri ödemesi hakkında son bilgilerde müşteriye iletilir ve imza atılarak kredi kullanıma hazır hale getirilir.
  • KOBİ ve esnaf kredileri için hesaplama yapabilir ve bankaların sunduğu aylık taksit ödemelerini görebilirsiniz.

Kobi Kredisinin Avantajları

  1. Esnaflar KOBİ kredileri ile POS cihazı kullanabilir ve üye iş yeri olabilir.
  2. Dış ticaret kredileri kullanarak yurtdışı pazarlarına açılabilir.
  3. Bu kredileri kullanarak demirbaş ve hammadde ihtiyacını giderebilir.
  4. Proje ve yatırım yapabilir.
  5. İş yerlerini geliştirebilir.

Onay Sürecinde Banka Nasıl Karar Verir?

Bankalar her zaman KOBİ’lerin iş yaptıkları sektörlere, geri ödeyebilme kapasitelerine, ticari hacimlerine dikkat ederek onay sürecini başlatırlar. Bunun dışında talep edilen kredi türüne, istenilen tutara ve vadesine de dikkat edilir.

Bu süreçte bankalar, başvuran müşterinin profiline bakarak daha düşük miktarlarda krediler, daha uzun sürede ödemeleri olan krediler, düşük faizli krediler ya da daha sıkı şekilde hazırlanmış krediler kullandırabilir. Herhangi bir çelişki durumunda bankaların müşteri ile tekrar görüşmesi, durumu tekrar değerlendirmesi olasılıklar arasındadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Engellilere Kredi Veren Bankalar [⭐️YENİ BANKALAR 2020]

KOBİ kredisi başvuru koşullarını sağlayamazsanız bireysel ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunarak nakit probleminizi çözebilirsiniz. Hesapkurdu.com ile bütçenize en uygun ihtiyaç kredisi kampanyalarına ulaşabilir, ihtiyaç kredisi hesaplama işlemlerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

esnaf-kredisi

Esnaf Kredisi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

KOBİ kredilerinde başvuru yapmadan önce müşterilerin muhakkak kredileri araştırması ve amacına uygun krediler hakkında bilgi edinmesi gerekir. Kredi sonucunda amacını gerçekleştirdikten sonra ne kadar gelir elde edebileceği ve ödemeleri ne şekilde yapabileceği gibi pek çok detayı düşünmek KOBİ’ler için mantıklı olacaktır. Çoğunlukla üretim yapan KOBİ’lerin daha uzun vadelere sahip esnaf kredileri kullandığı, hizmet sektöründe bulunan KOBİ’lerse kısa vadelere sahip kredileri kullandığı söylenmelidir. Esnaf kredisi hesaplama işlemlerinizi kolayca yapabilir, hızlıca başvuruda bulunabilirsiniz.

Başvuru Koşulları Ve Evrakları Nelerdir?

KOBİ ve esnaf kredilerinde başvuru şartları genellikle her bankanın kredi alırken sunduğu başvuru şartları ile aynıdır. En temel şart, müşterilerin küçük veya orta büyüklükte bir işletmeye sahip olmasıdır. İşletmesi olmayan ve yeni işletme açmak için KOBİ kredisine başvuran hiç kimseye KOBİ ve esnaf kredisi verilmez. Bu müşterilere daha farklı ihtiyaç kredisi teklifleri yapılabilir.

Başvuru evrakları ise;

  • Nüfus kâğıdı,
  • Gelir belgesi,
  • Mali verileri gösteren evraklar,
  • Ticaret Sicil Gazetesi’nde ki kayıt örneği,
  • İkametgâh,
  • Varsa ortakların nüfus cüzdanlarının fotokopileri,
  • İmza sirküleri,
  • Vergi levhası,
  • Son iki yıla ait olan bilanço ve gelir tablosu,
  • Ortakların ve şirketin bulunuyorsa mal varlığı dökümü şeklindedir.

Kobi ve Esnaflara Kredi Veren Bankalar 2020

  1. Garanti Bankası
  2. Akbank
  3. QNB Finansbank
  4. ING
  5. İş Bankası
  6. HSBC
  7. Ziraat Bankası
  8. Vakıflar Bankası
  9. Denizbank
  10. Halk Bankası

yukarıda yer alan bankalar kobi ve esnaflara kredi veren bankalardandır. En uygun faizlerle kobi ve esnaf kredisi seçeneklerinden yararlanmak için yukarıdaki bankalarla iletişime geçebilirsiniz.

Kobi Ne Demek?

KOBİ, 250 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı ya da mali bilançosu 125 milyon lirayı aşmayan ve yönetmelikte mikro işletme, küçük işletme ve orta büyüklükteki işletme olarak sınıflandırılan ekonomik birimler. olarak tanımlanmıştır.

Kobi Nasıl Olunur?

Bir şirketin kobi olabilmesi için çalışanların ve sermaye hisessinin %25'den az olması gerekmektedir. Aynı zamanda kobi çeşitlerinden birine uygun olması gerekir.

Kobi Kredisi Alınabilir Mi?

Evet, kobiyseniz ve kobi kredisi veren bankaya müraacat etmişseniz kobi kredisi alabilirsiniz. Tabii ki bankaların kobi kredilerine özel şartlarına da uymuş olmanız gerekir.

Bireysel Kredi

Yorum yapın