Nalbur Dükkanı Nasıl Açılır? Nalbur Ne Kadar Kazanır? [TIKLA ÖĞREN]

Yüksek kar payı bırakması sebebiyle nalbur dükkanı açılması yeni iş kurmayı düşünenler için doğru ve uygun bir başlangıç olabilir. Ama kısa zaman içinde gelir elde edebilmek için nasıl başlanmasının ve ne gibi adımlar atılmasının bilinmesi gerekir.

Nalbur dükkanları, tüketicilere ev inşaatlarında, bakım ve yapımında kullanılacak olan alet ve yapı malzemelerinin satıldığı yerlerdir.  Nalbur dükkanında inşaat malzemeleri, elektrikli takımlar ile aksesuarlar, otomotiv malzemeleri, su tesisatı/ısıtma/soğutma ürünleri, hırdavat, elektrik malzemeleri, boya ile boya malzemeleri, spor eşyaları, ev dekorasyonu ürünleri, el aletleri, ev eşyaları, bahçe aletleri, kereste ve daha fazlası satılabilir.

nalbur-dukkan

Siz de eğer nalbur dükkanı açmayı düşünüyorsanız bu şu an en doğru zamanlardan birisidir. Çünkü son dönemlerde popüler olan “kendin yap, atma yenile” mottosu bu türdeki dükkanlara olan talepleri artırmaya başladı.

Peki, Nalbur Dükkanı Nasıl Açılır?

Suya atlanmadan önce boğulmamak için yüzme bilinmesi gerekmektedir.  Nalbur dükkanı açılmadan önce dükkanı işletebilmek için yeterli bilgi ve deneyime sahip olunup olunmadığının bilinmesi gerekmektedir. Bunun için öncelikle kendinizi ölçüp tartmalısınız.

Önceleri nalbur dükkanı şeklinde kullanılan bir yeri satın almayı planlıyorsanız bu dükkanın niçin satıldığını öğrenmenizde fayda var. dükkanın satış hacmi konusunda bilgi edinmeye çalışın. Fiyatları yüksek mi düşük mü, bir araştırma yapın. Tüm bunları yaparken piyasa fiyatlarını da kontrol etmelisiniz ki mülkün sahibinin dürüst davranıp davranmadığı hakkında bir fikriniz olsun. İyi bir anlaşmaya varabilmek için pazarlık yapmayı da ihmal etmeyin.

Nalbur dükkanına yer seçimi yaparken şu aşamaları da göz önünde bulundurun:

  • Bulunulan bölgenin gelişme ihtimali
  • Müşteri potansiyelinin yaşı ile geliri
  • Bölgedeki rekabet
  • Bölgeye ulaşılabilirlik

Bölgedeki rekabet araştırılmalı ki etraftaki diğer rakiplerin hem güçlü hem de zayıf yanları öğrenilebilsin. Böylelikle rakiplerle ne şekilde rekabete gireceğinizi kestirebileceksiniz.

Bir nalbur dükkanının büyüklüğünün ortalama olarak 150 ile 300 m2 olması gerekmektedir. Dükkanın tüm alanlarının tam kapasite olarak kullanılabilmesi için raflar ve vitrinler koyabilirsiniz. Ne kadar çok ürün koyarsanız o kadar çok tüketici ile temas kurabilme imkânı yakalarsınız. Bu da satışların artacağı anlamına gelmektedir. Ayrıca nalbur dükkanı için reklam kampanyaları hazırlayarak ve yapılabiliyorsa düşük fiyat yüksek kalite imajı oluşturarak müşterilere alışveriş kolaylığı vurgusunda bulunun. Böylelikle daha çok müşteri çekebilirsiniz.

İnsanlar, sektörde büyük oyuncuların hakimiyet sürdükleri yönünde bir algıya sahiptir. Ancak bu yalnızca bir algıdır. Satış zincirleri ne kadar bu sektör için önem teşkil etse de bu tüm perakende dağıtım kanalına hakim oldukları anlamına gelmemektedir. Piyasada daha büyük bir Pazar payı sahibi olabilirler ama küçük ve orta ölçekteki nalbur dükkanları da kendilerinin payına düşen nasibi almaktadırlar. Esasen çalışmalar, bağımsız nalbur dükkanlarının büyük zincirler ile başarılı olarak yarışabildiklerini göstermektedir. Bazı sebeplerden ötürü ve kişisel yaklaşımları sebebi ile müşteriler, bağımsız nalbur dükkanlarını daha iyi görebilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  SGK Ödenmiş Primleri Geri İadesi Nasıl Alınır?

Stoklar 3 kaynaktan sağlanabilir. İlki, tam hizmet vermekte olan nalbur toptancıları, ikincisi imalatçı olanlar ve üçüncüsü de ikincil ya da özel distribütörler. Bağımsız olan nalbur dükkanlarındaki büyük çoğunluk genel olarak toptancılar aracılığı ile malzemelerini satın almaktadırlar. Toptancılar ile çalışıldığı zaman ek olarak reklam ve pazarlama desteği de alınmaktadır.

Hedef kitle bölgenin halkı olmalıdır. Aynı zamanda ürün envanterinin de onların istek, tercih ve ihtiyaçlarına uygun olması gerekmektedir. Ayrıca işe alınan ve eğitilen elemanın da ev dekorasyonu ile inşaat konularını anlıyor olması gereklidir.

Nalbur Dükkanı Açarken Gereken Belgeler

  1. TC nüfus cüzdanı sureti ile ikametgâh belgesi
  2. Tapu fotokopisi
  3. 2 adet vesikalık fotoğraf
  4. Yapı kullanım izin belgesi
  5. Vergi levhasının fotokopisi
  6. İlgili Esnaf odası ya da Ticaret odası kaydının fotokopisi
  7. Kiralıksa kira mukavelesinin aslı ya da noter onaylı sureti
  8. Sigorta ya da BAĞ-KUR belgesi veyahut emeklilik cüzdanının fotokopisi
  9. Emniyete kimlik bildiriminde bulunulduğunu gösteren kimlik bildirimi belgesinin fotokopisi
  10. Şirket olarak açılması durumunda imza sirküleri ile Ticaret Sicil gazetesi fotokopisi
  11. Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yeni tarihli sabıka kaydı

Ayrıca;

  • İşyerinde su abonesi için kartlı sayaç takılacak
  • Aynı adres için önceden verilen açma ruhsatı belgesi bulunuyorsa belediyeye geri iade edilecek.
  • İtfaiyeden yangın önleminin alınmış olduğunu gösteren rapor getirilecektir.

Not: Bu belgeler bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Belediyeden belediyeye değişiklik gösterebilir. Kesin belgeler için ilgili belediyeye başvurulması gerekmektedir.

Nalbur Dükkanı Açmanın Maliyeti

Nalbur dükkanında her türlü yapı malzemesi müşteriye sunulmalıdır. Gelen müşterinin geri çevrilmemesi önem taşımaktadır. Bir nalbur açmanın maliyeti dükkânın büyüklüğü ve dükkana alınacak olan malzemeye göre farklı olabilir. Ortalama bir hesap ile 50 bin TL’den başlayıp 200 bin TL’ye kadar sermayeyle nalbur açılabilmektedir. Maliyeti biraz yüksek olmasına karşın kar oranlarının yüksek olması nalbur dükkânı açma fikrini cazibeli hale getirmektedir.

Bireysel Kredi

Yorum yapın